Allsvenskan 2017: En ohotad ledning och en nära bottenstrid

Allsvenskan 2017: En ohotad ledning och en nära bottenstrid

Den här säsongen av Allsvenskan började inte med några stora nyheter. Malmö FF visade direkt vad de går för och sedan start har de hållit en relativt säker serieledning. Vad som däremot har fått många att höja på ögonbrynen är att Kalmar FF, trots flera duktiga spelare, inte kan få laget att fungera. Frågan är om det småländska laget överhuvudtaget kan hålla sig kvar i serien i år?


Kan bli tråkiga Kalmar FF igen

Kalmar FF har suttit i klistret redan från starten i april och de har stadigt legat på den ödesdigra fjortondeplatsen. Med en stark topp fem och vassa lag i Superettan som vill ta sig upp i Allsvenskan, oddsen att ledande Brommapojkarna vinner är 1,44, är det stor press på laget. Just nu vilar det därför stora förhoppningar på Nanne Bergstrand och Henrik Rydström som återigen har fått ta på sig tränarrollen för laget.

Trots tränarbytet möter det småländska laget motgång. De som valde att spela på fotboll och satsade på att AIK skulle vinna mot Kalmar i den senaste matchen gjorde ett bra val. Trots att det var vad många kallade årets tråkigaste match lyckades AIK tillslut vakna till liv och Henok Goitom satte in 1–0 på bortaplan. Vad som skulle bli Nannes stora uppvisning blev istället ett riktigt bakslag. Frågan är om de kan lyckas med att ta sig tillbaka i den kommande ödesmatchen mot AFC Eskilstuna, som ligger sist i tabellen, nästa vecka.

Man kan vända och klättra Om Kalmar FF känner att tyngden på axlarna blir för stor kan de hämta inspiration från Elfsborg. I maj var de endast tre poäng från nedflyttningsstrecket. Nu har de varit oslagbara i 6 matcher i rad och klättrat upp till en sjätteplacering. Och Allsvenskans just nu hetaste lag har inga planer på att åka ned igen, snarare planerar de att klättra ännu högre och eventuellt utmana toppen. Mittfältaren och matchhjälten i den senaste matchen mot Norrköping, Simon Lundevall, sa att lagets framgång beror på ett större lugn i spelet men att de samtidigt kan ta i ännu mer och ännu bättre.


Eventuella orosmoln för MFF

Trots att det inte kom som en chock blev det i början av juli klart att vänsterbacken Yoshimar Yotun lämnar guldlaget för Turkiet. Han meddelade redan i våras att han vill vidare i karriären och nu pekar ny uppgifter på att han lämnar Malmö. Förutom vänsterbacken är det klart att Tobias Sana ska gå över till danska Århus och det ryktas om att ytterligare spelare ska lämna klubben. Magnus Wolff Eikrem kan gå vidare till Norge och Johan Wiland sägs ha signats för Hammarby. Även om det fortfarande finns riktigt tunga namn kvar i laget och flera hungriga spelare som väntar på att få komma upp i A-laget är det många som undrar varför så många spelare väljer att gå vidare nu.

Inlägget Allsvenskan 2017: En ohotad ledning och en nära bottenstrid dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *