Andra halvlek: Zlatan dominerar och Chelsea bygger nytt

Andra halvlek: Zlatan dominerar och Chelsea bygger nytt

Premier League är inne i andra halvlek. Chelsea leder över Arsenal med 8 poäng och Arsenal är tätt följd av både Tottenham och Liverpool. Manchester United ligger på en femte plats och fortsätter att skapa rubriker, både på grund av sitt spel men också på grund av Zlatan, Rooney och managern José Mourinho.

Senast i raden att figurera på löpsedlarna är lagkaptenen Wayne Rooney. Trots att han slog Sir Bobby Charltons målrekord genom att göra sin 250:e fullträff för klubben har hans fysiska form ifrågasatts. Det har till och med gått så långt att några anser att han är slutkörd. Enligt oddsen på spelsajten William Hill ska mycket till för att Manchester United ska vinna Premier League (34,00). Fotbollsbetting är bäst på William Hill och oddsen pekar mot att det är de nuvarande ledarna Chelsea (1,36) som kommer att bli de slutgiltiga segrarna.

Klartecken för ny arena

Äntligen har Chelsea fått klartecken att påbörja ombyggnationen av sin hemmaarena Stamford Bridge. Efter år av planering är det klart att det är arkitekterna bakom den kinesiska stadion ”Fågelboet” och Allianz Arena i München som ska ta sig an bygget. Den nya arenan förväntas vara klar för säsongen 2021/2022 och till dess får laget husera på Wembley och eventuellt rugbyarenan Twickenham.

Att ha en ny arena att se fram emot kan vara en lyftande nyhet i dagsläget. I en match mot Hull, som för närvarande är längst ned i tabellen, blev det en luftduell mellan Gary Cahill och Ryan Mason som slutade illa. Hull-spelaren Mason blev liggandes och fick bäras ut på bår efter att läkare satt på honom en stödkrage och gett syrgas. Enligt klubben är hans tillstånd stabilt men på grund av skallfrakturer måste han ligga kvar på sjukhus en tid.

Det Zlatan rör till…

… fixar han. Det är inget nytt att Zlatan Ibrahimovic kan trampa folk på tårna när han dundrar fram, men han ser till att fixa situationerna som han sägs ha rört upp. Innan svensken började i Manchester United var det den 21-årige fransmannen Anthony Martial som var lagets starkast lysande stjärna. Under förra säsongen fick han in 11 fullträffar och blev klubbens bäste målskytt. Sen kom Zlatan och Martial fick gå åt sidan. Av 22 spelomgångar har han endast gjort nio starter och tretton framträdanden. Till råga på allt blev han av med sitt spelnummer – som givetvis gavs till Zlatan.

Detta har upprört fransmannens agent så pass mycket att han har vänt sig till Spanien för att söka efter ett nytt lag i La Liga. Enligt uppgifter har han pratat med Sevilla som både spelar i La Liga och Champions League. Men att flytta till Spanien verkar inte längre vara aktuellt och det sägs att svensken ska ha pratat med Martial och att det inte finns något ont blod mellan dem. Martial ska enligt José Mourinho spela i flera av de kommande matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *