Är det värt att delta i pokerturneringar som WSOP?

Är det värt att delta i pokerturneringar som WSOP?

Den som har poker som en genuin hobby är säkert välbekant med WSOP turneringen som hålls varje år och pågår i veckor i Las Vegas. För de som dock precis upptäckt poker, men inte tagit reda på så mycket mer om det än att leta upp regler för spelet kanske aldrig hör talas om WSOP.

Denna märklig akronym står helt enkelt för World Series of Poker och är, som vi redan nämnt, ett stort event varje år i pokerns huvudstad, Las Vegas.

Bra att veta om turneringar

Först och främst måste man naturligtvis spela poker någonstans, eftersom det är ett ganska populärt sätt att underhålla sig idag finns det många pokersajter på nätet att vända sig till. Man behöver också bekanta sig en hel del med spelet eftersom det förekommer i många varianter. I den avgörande tävlingen under WSOP spelar man varianten kallad: no limit Texas hold’em.

Nu kommer vi till kruxet med turneringar. De är sällan aktuella för personer som man vardagligt kan kalla för “casual players”. För många turneringar, framförallt finalen i WSOP, behöver man köpa in sig och det kan kosta omkring 10 000 dollar. Mindre turneringar kostar förstås inte lika mycket men man behöver ändå vara beredd på att “köpa sin stol”, om vi ska uttrycka oss lite fint. Pokerturneringar är också ganska populärt som TV-underhållning och många blir just intresserade av poker efter att de sett dessa tävlingar. I en studie om Internetpokern i Sverige diskuteras turneringar som TV-fenomen där bland annat WSOP nämns samt en svensk pokertävling som också sänts i TV, Swedish Poker Challenge.

Hur sannolikt är det att vinna en turnering?

Det finns många faktorer som spelar in när det kommer till att vara en framgångsrik spelare i pokerturneringar. Dels ett gott mått med skicklighet och talang förstås men även en hiskeligt stor skopa med tur. Beroende på turneringens storlek behöver man även lägga en del pengar på att köpa in sig för att ens få delta. Under alla år som WSOP har hållits, sedan 1970, har endast en svensk någonsin vunnit finalen. Detta skedde 2014 då Martin Jacobson kammade hem en prissumma på 74 miljoner kronor.

Det går naturligtvis att kvalificera sig till turneringarna utan att köpa stolen själv, detta är möjligt genom så kallade satellit-turneringar. Man behöver fortfarande satsa en summa för att delta men den är långt ifrån lika stor som för de turneringar man tävlar om en plats till. Pokerfantaster måste dock ha fyllt 21 år för att kunna delta i WSOP vilket kan vara bra att komma ihåg om man inte riktigt nått upp till denna ålder ännu.

Spela svensk poker

I det hav av nätcasinon som finns idag kan det vara lätt att navigera fel. Vi rekommenderar därför att du alltid prioriterar svenska spelbolag med spellicens som erbjuder poker, framför utländska sajter som försöker locka med galna erbjudanden.

Summan av kardemumman

WSOP-turneringar är spännande evenmang för pokerfantaster oavsett om man är veteran eller nykomling. Det kan kosta en hel del bara för att delta, förutom pengarna du behöver för själva spelet. Svenskar kan också vinna i WSOP men gör så sällan. Börja med att spela svensk poker.

Inlägget Är det värt att delta i pokerturneringar som WSOP? dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.