Blir Premier League en repris på förra säsongen

Blir Premier League en repris på förra säsongen

Nu har Premier League varit igång i ungefär en månad och trots att det fortfarande återstår över 30 omgångar går det redan att se vissa mönster. Inte minst i toppen där Liverpool och Manchester City inte helt oväntat huserar. Frågan är nu om vi kommer att få se en repris på förra Premier League-säsongen eller om det finns något lag som kan utmana de två stora?

Fyra raka segrar

Efter fyra omgångar av Premier League-säsongen leder inte helt oväntat Liverpool, som dessutom är det enda lag som såhär långt har full pott. Senaste vinsten kom mot Burnley, som besegrades med 3-0 på bortaplan strax innan EM-kvaluppehållet. Detta var inte bara den här säsongens fjärde raka seger utan också den 13:e i rad i Premier League, vilket är nytt klubbrekord. Dessutom blev Roberto Firmino med sitt 3-0-mål den förste brasilianske spelaren att nå 50 mål i Premier League.

Men, strax bakom Liverpool skuggar Manchester City, som efter fyra omgångar ligger två poäng bakom Liverpool. Känns scenariot igen från förra året?

Som det ser ut nu finns det väldigt mycket som talar för att det även den här säsongen kommer att bli en duell mellan Liverpool och City ända in på mållinjen. För i ärlighetens namn känns det inte som att något annat lag ska kunna blanda sig i guldstriden, de är helt enkelt inte bra nog.

Att det mer eller mindre kommer att bli en repris på förra säsongen är också något som bekräftas av spelbolagen. Tittar man på till exempel bet365 betting Premier League är det näst intill osannolikt att något annat lag än City eller Liverpool ska ta hem guldet. I dagsläget ligger oddset för att Manchester City ska ta hem Premier League på 1.40 medan motsvarande siffra för Liverpool ligger på 3.50. Lite överraskande att avståndet är så pass stort som det ändå är med tanke på att Liverpool faktiskt leder ligan.

Bakom de två i topp är det sedan ett rejält hopp ner till nästa lag som är Tottenham som har ett guldodds på hela 41.00. Därefter följer Arsenal och Manchester United med guldodds på 67.00 respektive 101.00.

Oerhört jämn tabell

Även om Liverpool och Manchester United redan dragit ifrån lite i toppen så är resten av Premier oerhört jämn. Mellan Crystal Palace på fjärde plats och nästjumbon Norwich på 19:e plats skiljer endast fyra poäng. För övrigt är Crystal Palace ett lag som ska bli intressant att följa med tanke på att laget inlett väldigt bra. Inte minst när de chockade Manchester United på Old Trafford och vann med 2-1.

Londonlaget är också det lag som efter fyra omgångar släppt in minst mål av alla, endast två stycken. Å andra sidan har man bara gjort tre mål. Har Crystal Palace tänkt sig att fortsätta finnas med i toppen bör de nog öka målskörden något. I dagsläget är Crystal Palace faktiskt bäst i London, dock ligger de på samma poäng som både Arsenal och West Ham.

Inlägget Blir Premier League en repris på förra säsongen dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *