Bra odds för svenskarna i Bundesliga

Bra odds för svenskarna i Bundesliga

Svenska fotbollsspelare imponerar i den tyska högsta ligan, Bundesliga. Tysk sportmedia har hyllat dem för sina framgångar på planen men också för att de är en drivkraft i sina klubbar. De är samtidigt otroligt omtyckta av supportrarna. Under pågående säsong har två av dem chansen att placera sig högt i skytteligan. En av dem har förlängt sitt kontrakt, till sportjournalisternas stora förvåning, och enligt oddsen är en av dem med och kämpar om mästartiteln.

Fem svenskar spelar i Bundesliga

Det är fem svenskar som spelar i den tyska ligan säsongen 19/20. Alla har utmärkt sig i sina respektive klubbar medan två av dem, Robin Quaison och Sebastian Andersson, jagar Bayern Münchens målkanon, Robert Lewandowski, i skytteligan.

Ludwig Augustinsson

Spelar som vänsterback i Werder Bremen. Han värvades från FC Köpenhamn 2017 och har spelat över 60 matcher för klubben.

Emil Forsberg

Spelar som mittfältare i RB Leipzig och har spelat flera Champions League-matcher för klubben. Han värvades från Malmö FF 2015. Leipzig slutade på en tredjeplats i ligan föregående säsong och jagar sin första mästartitel.

Robin Quaison

Spelar i Mainz 05 och kom från Palermo 2017. Han spelar som mittfältare och har ett kontrakt som sträcker sig över 2021. Quaison är populär bland klubbens supportrar. Mainz framgångar beror till stor del på honom och hans förmåga att göra mål.

Oscar Wendt

Göteborgaren har hunnit bli 34 år och spelar sedan 2011 för Borussia Mönchengladbach. Det har talats om att han ska avsluta sin karriär genom att återvända till IFK Göteborg men helst verkar han vilja avsluta sin karriär i Borussia. Hans kontrakt går ut efter säsongen 19/20 men enligt honom känns det som att han har minst en säsong kvar i klubben.

Sebastian Andersson

Som den senaste svenska spelaren att värvas till ligan började Andersson spela som anfallare i Union Berlin 2018. Nyligen förlängde han sitt kontrakt till flera tyska mediers stora förvåning och glädje. Han har hyllats för sin spelförmåga och många trodde att han ville gå till en bättre rankad klubb i England. Istället valde han att stanna i den tyska klubben, som han var med och lyfte till Bundesliga efter playoff förra säsongen.  

Oddsen för Bundesliga i Spelbörsen

Av ”svenskklubbarna” är det Leipzig som ligger bäst till i tabellen. Enligt kategorin odds på Bundesliga från Spelbörsen på Betfair är de en av favoriterna att sluta bland de topp fyra bästa lagen. En spelbörs fungerar lite annorlunda jämfört med traditionella oddsspel. I en spelbörs spelar bettarna mot varandra istället för mot spelbolaget. Genom att boka eller backa odds agerar du antingen som en bettare, som spelar på en annan bettares odds, eller som bookmakern, då andra bettare spelar på ditt odds. Den som backar Leipzigs odds på 1.12 att sluta som topp fyra, tror att de kommer att lyckas. Den som bokar oddset 1.39 tror inte att Forsbergs klubb slutar bland de fyra bästa.

Hur många svenskar som spelar i Bundesliga nästa säsong återstår att se. Minst fyra spelare kommer definitivt att stanna kvar, både för att de har kontrakt och för att deras klubbar inte verkar riskera att åka ned till Bundesliga 2.

Inlägget Bra odds för svenskarna i Bundesliga dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *