Därför är millennials intresserade av e-sport

Därför är millennials intresserade av e-sport

E-sporten har exploderat under de senaste åren och har blivit en massiv industri. Det har också lett till mycket nytt inom betting och odds. Det man framförallt har märkt är att e-sport blivit massivt med just millennials och deras generation.

Man har visserligen även sett ett stort intresse bland ännu yngre, men dessa är oftast för unga för att vara involverade med betting. Men vad är det som gjort att millennials blivit så väldigt intresserade av just e-sport?

Finns pengar att tjäna

Det är värt att nämna att e-sport handlar mycket om pengar. Du har till att börja med möjligheten att delta i turneringar och vinna pengar genom det. Där handlar det ibland om enorma miljonbelopp, men det finns även mindre turneringar där talangfulla amatörer kan delta och vinna.

E-sporten kommer också med idéer och möjligheter på andra håll. Spel överlag erbjuder många chanser att tjäna pengar. Du har till exempel tjänster som Skinwallet där du kan sälja csgo skins, det vill säga, grafiskt utseende för vapen och dylikt.

Inom e-sporten har du också streaming vilket öppnar upp för spelare att bli mer aktiva med andra och livesända sitt eget spelande, och sedan tjäna pengar på annonser och donationer.

Millennials är vana vid datorspel

Millennials har vuxit upp med datorer och det är därför väldigt vanligt bland denna generation att spela dator- och TV-spel. Det här innebär också att det är vanligare inom den här gruppen att ha ett intresse för saker kopplat till just spel.

Det är därför inte så konstigt att just denna generation fått upp ögonen för e-sport. Det är också därför de flesta verksamma proffsen inom e-sport är i denna generationsgrupp.

Vanan vid datorspel gör det också lättare för människor i denna generation att komma in i e-sport. De förstår datorer och är vana vid spel, så det hela blir mycket mer lättillgängligt för den här åldersgruppen än det är för dem som är äldre än så.

En del av generationens kultur

Med all den här datorvanan så kommer det också av sig självt att spel blivit en del av deras åldersrelaterade kultur. Det säger sig själv att det är ett stort intresse för många i gruppen och då blir det också enklare att relatera till varandra när det kommer till just spel.

Det här är också kopplat till nördkulturen, som till stor del uppstod och fick sitt uppsving i denna åldersgrupp. Den är idag tätt kopplad till just spel av olika slag. När det här sen kan bli ett heltidsjobb genom exempelvis e-sport, kommer såklart många att ha ett intresse för det.

Det är underhållande

Sedan finns det andra anledningar också. Spel har utvecklats något enormt idag och det finns något för alla sorters personligheter. Det här har gjort spel till en enorm del av underhållningsbranschen idag där allt fler åtminstone spelar något.

Det har med andra ord helt enkelt ersatt en del av den underhållning som man uppskattade förr innan spelen hade uppkommit eller utvecklats till den grad som de har idag.

Många spel har också mycket inriktning på just tävlande. Det här leder då till att många uppskattar att titta på när andra spelar. Det är då inget långt steg till att folk vill börja satsa pengar på det och tävla på en professionell nivå.

Slutsats om e-sporten bland millennials

Tv- och datorspel är en stor del av den här generationens kultur. Eftersom spel också blivit mer utvecklade och tillgängliga, med många alternativ på marknaden, har det också blivit enklare att komma in i det.
Det är därför inte konstigt att e-sporten blivit så stor i just den här gruppen. Allt eftersom de yngre generationerna växer upp och blir äldre kommer vi troligtvis se ännu mer av det här allt eftersom de kommer upp i åldern där de också kan bli verksamma inom e-sporten.

Inlägget Därför är millennials intresserade av e-sport dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *