Det mest spännande slutspelet i SHL på flera år

Det mest spännande slutspelet i SHL på flera år

Efter en händelserik 42:a säsong var det nog ingen som hade vågat hoppas på ett såhär spännande slutspel. Nu stundar semifinalerna och det är klart att Malmö Redhawks möter HV71 och Brynäs ställs mot Frölunda.

Slutspelet har börjat precis som alla ville. Det har varit hårda matcher, slagsmål och heta ordväxlingar. SHL:s ledning har fått gå ut och säga till hockeyfansen på skarpen och disciplinnämnden har återigen fått arbeta på högvarv med att bestraffa fula tacklingar. Men oavsett  har vi fått se fantastiska prestationer från samtliga lag. HV71 har haft sin bästa säsong hittills och enligt senaste odds tips går de mot seger i den första av de sju semimatcherna. Brynäs har imponerat och Skellefteå bröt traditionen att ta sig till SM-final. Söndagen den 16 april spelas den första SM-finalen och den sista, och eventuellt den avgöranden, finalmatchen spelas lördagen den 29 april.

Brynäs i semifinal

Brynäs blev klara för semifinalerna efter att ha vunnit matchserien mot Linköping 4–2. Det har gått troll i Brynäs de senaste åren och de har antingen åkt ut i kvartsfinalerna eller inte ens tagit sig dit. Endast två gånger sedan 2001 har klubben tagit sig till semi och det var en välförtjänst kvartsfinalseger de gick till mötes och de avslutade på högsta nivå.

Trots att de redan hade segern i handen såg Brynäs Simon Bertilsson till att göra det matchavgörande målet mot Linköping och gå in i semifinalerna med stil. Efter 9 säsonger i klubbens A-lag fick Bertilsson äntligen göra sitt första slutsspelsmål.

Förhandstippade Skellefteå utslagna

Det var en ödesdiger sista kvartsfinalmatch mellan Frölunda och Skellefteå. Efter 6 matcher var ställningen 3–3. Däremot gick Skellefteå, som var storfavoriter att ta sig till semi, in i matchen utan sin lagkapten. Jimmie Ericsson stängdes av i föregående match för en slewfoot mot Matt Donovan. Slewfoot är när man sparkar undan sin motståndares skridsko och Ericsson är nu avstängd i 3 matcher och får betala böter på 35 000 kronor.

Men matchen var jämn även om det ena laget saknade en spelare. Matchen gick till förlängning när ställningen var 2–2 och det var Frölunda som fick in ett sista avgörande mål och vann en plats i semifinalen med 3–2. Skellefteås ledning var rasande och de hävdade långt efter matchens slut att de skulle ha fått en straff för att en Frölunda-spelare kastade sin klubba. Men domaren valde att se det som att spelaren tappade klubban och de fick aldrig sin straff.

Luleå blickar framåt

Luleå HF förlorade stort mot Malmö Redhawks i åttondelsfinalen och fick ställa sig utanför slutspelet den här gången. Istället för att slicka sina sår blickar laget redan mot nästa säsong och har börjat värva spelare. De två senaste förvärven är Niklas Olausson och backen Daniel Sandell. Klubben har länge varit ute efter backen och de var oerhört glada när de tillkännagav att de hade signat ett 2-årskontrakt med honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *