EM-kvalet – de är favoriterna att vinna

EM-kvalet – de är favoriterna att vinna

Under sommarens uppehåll i mitten på EM-kvalet finns det redan nu vissa lag som visat upp sina styrkor, medans andra har fortsatt frågetecken kring sin form. Några av grupperna har också en del doldisar som tagit täten, vilket kan bana väg för en spännande och annorlunda turnering. Många satsar och spekulerar redan nu om vilka lag som ser troligast ut att vinna denna upplaga, därför går vi i denna artikel igenom vad som hänt hittills och vilka vi kanske kommer att se i finalen.

Vad har hänt hittills?

I år finns totalt tio grupper med fem eller sex lag i vardera, där alla spelar mot varandra två gånger. De som just nu leder sina grupper är England, Ukraina, Nordirland, Irland, Ungern, Spanien, Polen, Frankrike, Belgien och Italien. Mycket av detta är kanske inte så förvånande, och regerande världsmästarna Frankrike är tippade favoriter igen, men det finns även en del oväntade ettor – som Ungern och Nordirland, till exempel (den sistnämnda ligger före Tyskland och Nederländerna). Portugal har varit något av en besvikelse hittills, med endast två poäng tagna på två matcher, medan Kroatien, som tog silver i fjolårets VM, ligger trea i sin grupp efter Slovakien och Ungern.

Vilka är favoriterna?

Alla har nog sina egna teorier om vilka lag som bör vara favoriter, men ett bra sätt att få en indikator på hur experterna tycker till är att kika på oddsen hos spelföretagen. Där baseras oddsen på olika algoritmer och djupanalyser på hur lagen spelat och vilka spelare som finns tillgängliga. Hos Unibet tippas till exempel Frankrike högst med odds för 4.50, därefter kommer England med ett insatspris på 5.50. England gick långt i fjolårets VM och med en mer rutinerad trupp har de möjligheten att gå ännu längre denna gång. Sveriges chanser toppar Irlands, trots att det irländska laget toppar sin kvalgrupp.

Sveriges chanser

Sveriges EM-kampanj har hittills varit ganska ojämn, efter en riktigt stark insats i VM. De har vunnit mot lag som Rumänien och Malta, men var nära att göra bort sig mot Norge innan de lyckades säkra oavgjort. Sen föll de hårt mot Spanien, med en förkrossande förlust som flyttade ner svenskarna till tredje plats i gruppen. En del matcher återstår, och klarar de inte av att kvala har de en andra chans i Nations League-slutspelet nästa år, eftersom de vann sin grupp ifjol framför Turkiet och Ryssland.

Frankrike må vara favoriterna, men vissa doldisar har redan bevisat att de kan chockera och spela bra mot de överlägsna lagen. England ser riktigt vassa ut, och Belgien är ute efter revansch efter de åkt ut mot mästarna Frankrike i VM. Fortsätt att följ siffrorna och oddsen för att få en mer konkret bild av hur de favorittippade lagen förändras, då de uppdateras utifrån hur lagen presterar. Det kommer helt klart bli ett spännande EM.

Inlägget EM-kvalet – de är favoriterna att vinna dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *