EM-skrällarna vi inte väntade oss

EM-skrällarna vi inte väntade oss

Det här europamästerskapet i fotboll har verkligen bjudit oss på spänning, frustration och total förvåning. Inte bara en, utan tre spelare slutar i det svenska landslaget, storfavoriterna vacklar och en liten ö i Nordsjön har chansen att bli europamästare i fotboll.

Den som säger att fotboll är tråkigt får allt ta och tänka om. Både på och utanför planen har det varit det ena ramaskriet efter det andra, från lagen som från supportrarna. Länder som alla trodde skulle ta sig till toppen har underpresterat, medan länder som Island har dundrat fram som starka krigare. Hur kommer det sig att fans och experter kunde ha så fel? Vad var det vi missade. Nedanför följer ett axplock av de senaste skrällarna från Frankrike och på bet365 kan du få mer information om betting och de senaste rapporterna från fotbolls-EM.

Den lilla ön blir Europas mästare?

Vem hade i måndags förmiddag (27:e juni) trott att Island skulle vinna i åttondelsfinalen mot England? England lyckades göra mål redan efter ca. 5 minuter, men islänningarna kvitterade snabbt och redan i den 18:e minuten kom ytterligare ett mål. Matchen slutade 2-1 och de lämnade hela fotbollsvärlden i chock. Lars Lagerbäck var sedan tidigare matcher ombedd av isländsk media att bli landets president och nu verkar det som att han kommer ta landet till historien. Engelsmännen tog förlusten hårt och tränaren Roy Hodgson har avgått med omedelbar verkan efter att ha lett laget sedan 2012.

Kan det vara så att ingen förutsåg Islands framgång på grund av att man inte hade sett till landet över huvud taget – kan det vara en brist på rapportering och intresse som har gjort att de har kunnat skapa skräll, på skräll, på skäll? Det är omöjligt att svara på. Vad man däremot med säkerhet kan säga, är att alla som har bettat å Islands vägnar kan skatta sig lyckliga hela vägen till banken.

Vacklande mästare, kan några slå tillbaka?

Redan innan mästerskapet började pratade man om hur Tyskland, Frankrike och Spanien var de stora länderna som förväntades slåss om guldet. Men nu är man inte lika säker. I åttondelsfinalen mot Italien förlorade Spanien med 0-2. Media har rapporterat om hur svagt det italienska landslaget har varit under de senaste åren, men det var allt annat än ett svagt Italien som fullständigt krossade spanjorerna.

Även om Frankrike och Tyskland fortfarande är kvar i mästerskapet så är det med nöd och näppe. Tyskland har gjort bättre ifrån sig och de tog sig vidare till kvartsfinal efter att ha vunnit mot Ukraina. Men deras spel har inte varit övertygande och i gruppspelet spelade de lika mot grannlandet Polen, en match som de borde ha vunnit.  Samma sak gäller för fransmännen och deras spel har inte varit allt för imponerande. Efter en svår match slog de Irland, men det var ett nedstämt Les Bleus som vann. Den 3:e juli stundar den ödesdigra kvartsfinalen mellan Island och Frankrike och hela Europa håller andan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *