En analytisk modell för smart vadslagning

En analytisk modell för smart vadslagning

Sport är något som människor engagerat sig i sedan urminnes tider. Sport kombinerar fysisk styrka med teknik på ett sätt som inspirerar människor och får dem att beundra de atleter som utövar sporter. Sport har sitt ursprung i fundamentala färdigheter och fysiska attribut som var viktiga framförallt i krig eller annan kamp. Sport var därför ett sätt för mäktiga krigare att demonstrera sin styrka och skicklighet, samt attrahera yngre personer att lära sig mer och öva. För de som var åskådare erbjöd sport och tävlingar inte bara ett forum för beundran utan också spänning eftersom utkomsten av tävlingarna inte var givna på förhand.

Om man tittar närmare på dagens idrott kan man konstatera att det egentligen inte är så mycket som förändrats. Visserligen har fokuset på krigskonst försvunnit men man får inte glömma bort att krigsidrotter som spjut, slägga, skytte, hästkapplöpning, hinderbana, bågskytte med flera fortfarande finns kvar på programmen.

Vi ska i den här artikeln titta närmare på modeller för spel på sport. No Account Bet är ett spelbolag som kan användas som exempel. De har en bra uppställning med kända sporter som kan användas som exempel för modellen man skapar.

Sport är numera mer kommersiell än någonsin tidigare

Sport har alltid innehållit vinster till vinnarna och vadslagning har också förekommit sedan urminnes tider. Det som förändrats är att sporten har blivit professionaliserad och globaliserad. Detta har, tillsammans med internet, gjort det möjligt att följa sport från hela världen i realtid – och också att sätta vad på tävlingar i realtid.

Hur kan en analytisk modell förbättra chanserna till vinst vid vadslagning

Det är förstås varje spelares dröm att vinna vid vadslagning men många anser att det är en omöjlighet eftersom oddsen är satta på ett sätt som gör att spelande är ett lotteri. Detta behöver dock inte alltid vara sant. Att slå oddsen är faktiskt möjligt om man utnyttjar sitt kunskapsövertag gentemot spelbolaget och de andra spelarna. Vad man bör göra är alltså att lära sig mycket om ganska marginella sporter. För att lyckas med vaden bör man dock också vara mycket uthållig och inte förvänta sig snabba och stora pengar, istället handlar det om att vinna oftare än man förlorar och hela tiden ta hem små men säkra pengar.

Skapa en modell för analys

Den modell man skapar bör med andra ord vara strikt baserad på historiska resultat med det enda undantaget att man för in tävlingsunik data som till exempel om någon spelare är skadad i ett fotbollslag. Man bör också basera sin modell på data från ett seriöst spelbolag. Det gäller dock att samla in mycket data samt att man testar modellen för att den ska fungera – samt att man som vi nämnt ovan fokuserar på små vinster och håller sig till lågoddsare.

Sammanfattning – Analytisk modell för vadslagning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att spel på sport framför allt är en fråga om chans. Det är ingenting vetenskapligt men det går att förbättra sina chanser till vinst om man samlar in och analyserar historiska data samt satsar på lågoddsarna. Det finns en anledning till att de har låga odds – de vinner oftare. Det är precis detta som du bör utnyttja, för många små kronor över en längre tid blir en ganska fin hög av många kronor.

 

Inlägget En analytisk modell för smart vadslagning dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *