Engelska Lag Leder Champions League Grupperna

Engelska Lag Leder Champions League Grupperna

I mer än ett decennium har La Liga dominerat europeisk fotboll i både Champions League och Europa League. Den spanska divisionen har producerat fler vinnare under dessa topp-tävlingar än någon av de andra mästerskapen. De är fortfarande en styrka att räkna med och har vunnit de senaste finalerna, men däremot blåser förändringsvinden starkt. Många pengar har investerats i Premier League de senaste åren och som ett resultat har de bästa spelarna och cheferna samlats i den engelska första divisionen.

2018 kan vara en vändpunkt för denna trend, då engelska lag förväntas börja sin dominans i Europa. Fröerna planterades för länge sedan, men fram tills nu har resultaten varit en besvikelse även fast de varit fruktansvärt nära. Manchester United bröt isen i år genom att vinna Europa League, en tävling som länge ignorerats av lagen från ön. Faktumet att lagen som vinner skickas direkt till grupperna i Champions League, förklarar det nyfunna intresset för turneringen.

Engelska Lag Leder Champions League Grupperna

Katalysatorn för tillväxt i Premier League är uppenbarligen pengar, men det som gör detta mästerskap så speciellt är finansieringskällan. Medan rika ägare fortfarande investerar massivt i klubbarna de äger i England, genererar TV-marknaden mycket inkomst för lag som spelar i första divisionen. Detta ger klubbarna drivkraften att investera mer, bara för att säkerställa att deras lag hamnar på toppen. Degradering innebär mycket pengaförlust och varje lag försöker att starkt undvika detta resultat.

För första gången på årtionden har alla engelska lag som spelar i Champions League ockuperat de första platserna efter två omgångar. Sannolikheten är stor att de vinner gruppfasen och de flesta kommer att möta svagare motstånd i de första elimineringsrundorna. I sin tur kommer detta ytterligare att stärka chanserna att göra en djupgång i turneringen och till slut kvalificera för semifinalerna och finalen. Real Madrid och Barcelona föredras fortfarande av de flesta bookmakers här, men de engelska trupperna rankas också högt i sina preferenser.

Hjulen är igång och efter systematisk investering är engelsk fotboll redo att visa de europeiska nationerna vad de går för. Det kommer troligtvis att kräva mindre än förväntat för lagen från Premier League att dominera fotbollen på samma sätt som Real Madrid och Barcelona gjort det senaste decenniet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *