Halvtid i Premier League

Halvtid i Premier League

Det nya året innebär inte bara nyårslöften och omstart, utan för oss sportfantaster innebär det också att de flesta av våra favoritligor har nått halvtid. Efter en hektiskt period med många matcher över jul och nyår måste både vi som publik och våra idrottsstjärnor samla nya krafter och fokusera på den svåra slutspurten av säsongen. Under våren bjuds vi inte bara på fotboll utan för den som vill betta på annan sport finns det mycket att välja på. 2018 är ett OS-år och snart drar vintersporterna igång i Sydkorea.

Där har svenskarna som vanligt goda chanser till medalj. Innan det är dags för OS kommer dock e-sportarna att ha ett inofficiellt OS-mästerskap i StarCraft i PyeongChang, eftersom de ännu inte får ta del av det riktiga OS. E-sport går också att livebetta på hos många bästa spelbolaget, och det är enkelt att följa turneringarna via livestream. Under våren drar pokerns elitserie igång; WSOP. Där kan du följa de största pokerspelarna genom blinds, calls, raise, rivers och alla andra dramatiska händelser som äger rum kring pokerborden. Vem knockar motståndarna med den bästa handen? Som kronan på verket får vi också njuta av ett fotbolls-VM i sommar med ett pånyttfött svenskt lag under ledning av Janne Andersson. Hur långt kan vi gå?

Men först och främst gäller det att kröna Europas bästa lag, i kanske Europas tuffaste liga: Premier League. Den engelska ligan präglas vanligtvis av att flera starka lag kandiderar till ligavinsten, men Manchester City ser oerhört starka ut i år. Vad vi alla frågar är såklart om något lag på allvar ska kunna utmana dem om titeln. Kommer Manchester Uniteds värvning av Sanchez ge dem mer energi på mittfältet och ett par extra vinster? Kommer Liverpool sakna sin playmaker Coutinho alltför mycket eller håller målspottaren Salah säsongen ut? Chelsea ligger på tredje plats efter en mindre formsvacka och Arsenal verkar ha släppt alla ambitioner om att vara ett av Englands starkaste lag. Som vanligt är Premier League fullt av drama, ordkrig, transfers och vilda spekulationer. Hur tror du serien kommer att sluta?

Att vara halvvägs in i säsongen kan vara både skönt och svårt för många lag. Manchester City, som hittills bara förlorat en match, måste fortsätta spela motiverat och organiserat med samma energi som gör att de leder ligan. För de andra lagen gäller det att hitta just det där fokuset, att plocka varenda nödvändig poäng och inte göra några misstag. För samtliga topplag är våren dessutom späckad med tunga matcher i Champions League, vilket ställer högre krav på både startelvan och avbytarbänken.

Vi vet alla om att Liverpool saknar bredd i backlinjen, och egentligen är det förvånande att laget går så bra som det gör i år. Tottenham litar fullt ut på sin storstjärna Harry Kane. Det är inget snack om att man lyckats utveckla en av världens bästa forwards just nu, som med en enormt hög genomsnittsnivå om och om igen får svåra avslut att se enkla ut . Trots detta ligger laget en bit efter, och vi undrar om klubben saknar sin gamla arena White Hart Lane? Samtidigt är det sorgligt att se ett trött Arsenal förlora både matcher och viktiga spelare som ser sig om efter nya klubbar. Kommer Özil stanna? Kommer Lacazette hitta sin plats på topp?

Även om det blir tufft för Manchester City att hålla samma höga standard hela säsongen ut, lägger vi våra pengar på att de vinner. Guardiola har gett alla andra managers en svårstoppad maskin till motstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *