Hockeysäsongen närmar sig!

Hockeysäsongen närmar sig!

Försäsongen inför ännu en hockey-vinter har precis startat för alla lag i SHL. I år är det den 45:e säsongen sedan den Svenska Hockeyligan startade. Förra året så vann Färjestad BK som startade hela serien med succé och vann 6 matcher i rad. Luleå låg dock inte långt efter i slutspelet och Färjestad vann hela serien med en liten marginal. Båda lagen landade på 101 poäng i förra säsongen, men det som avgjorde att Färjestad vann var målskillnaderna där Luleå låg på +38 och Färjestad på +51.

Tränarna till de olika lagen i SHL fick i början av året gissa vilka de tror kommer att vinna årets SM-guld där inte alltför oväntat Luleå hockey, Skellefteå AIK och HV71 helt klart var överrepresenterade. Det finns många sidor online som erbjuder odds hockey shl där du kan satsa på de lag som du tror kommer att vinna i säsongens olika matcher. De olika spelbolagen som erbjuder odds i hockey har i regel ett enormt utbud av matcher i SHL som du kan spela på både pre-bets och liveodds.

SHL – BÄSTA LIGAN I EUROPA INOM ISHOCKEY!

Den Svenska Hockeyligan kan klassas som den bästa ligan inom hockey i Europa. Det finns 12 lag i SHL och under åren så har det fötts många stjärnor i de olika lagen som har fått växa och bli några av Europas största hockeytalanger. Några av dessa spelare är bland annat Djurgårdens backspelare Marcus Högström, Frölundas unga backspelare Rasmus Dahlin och centern Brendan Shinnimin i Växjö.

Så vad är det som gör att SHL drar till sig en så pass stor publik? SHL är en väletablerad organisation som arbetar utefter väl genomtänkta strategier och långsiktig planering. Man kan se SHL som en plantskola för många av de stora hockeystjärnorna där många också blivit värvade till andra ligor som bland annat NHL och KHL.

SHL – STOCKHOLM PRIDE 2019!

Hockey har dessutom ofta beskrivits som en sport som bidrar till machokulturen bland män, men denna beskrivning kämpar våra svenska hockeyspelare för att bryta. Bland annat så hade SHL flera representanter närvarande på årets PRIDE i Stockholm för att visa sitt stöd till HBTQ-personer inom sportvärlden. Flera spelare från de olika lagen visade sitt deltagande och ställde upp på intervjuer i ämnet.

Några av de spelare som deltog på PRIDE var bland annat Mathias Bromé. Örebro, Mantas Armalis, Skellefteå AIK och Johan Alcén, Brynäs. I intervjuerna så lyfts det fram hur unga killar inte känner sig trygga med att komma ut som homosexuella inom sportvärlden. En mycket viktig fråga som tar upp allas lika värde, där man vill bryta mönstret och fler män oavsett sexualitet ska kunna utöva lagsport utan att behöva bli dömda av andra män. Detta är en otroligt viktig fråga och det är härligt att se att Sveriges sport-elit tar ställning!

Inlägget Hockeysäsongen närmar sig! dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *