Konstigaste sakerna som folk har bettat på

Konstigaste sakerna som folk har bettat på

Folks fascination för betting inkluderar inte enbart spel på populära sporter som fotboll, ishockey, basket och tennis. Nedan har vi listat några av historiens konstigaste spel som gått att satsa pengar på.

Kommer jorden att gå under den 21 maj 2011?

Efter att den amerikanske kristna radioprataren Harold Camping predikat om att domedagen skulle äga rum den 21 maj år 2011 spred sig ryktet snabbt. Kristna grupper runt om i USA förmedlade budskapet om jordens undergång genom att sätta upp uppemot 500 reklamskyltar i olika städer. Hypen blev så stor att Ladbrokes till slut erbjöd sina spelare att satsa pengar på om Campings förutsägelser faktiskt skulle inträffa.

Oddset på att domedagen skulle ske var 666667. Ladbrokes marknadsansvarige Alex Donohue berättade att alla spelare fick pengarna tillbaka om jorden inte skulle gå under. Detta då Ladbrokes skulle få svårt att betala ut eventuella vinster.

Vi har dessvärre ännu inte öppnat några Ladbrokesbutiker i varken himmeln eller helvetet, sa Donohue i ett uttalande.

Vilket kommer att bli H&Ms nästa designersamarbete?

H&M sedan år 2004 haft en mängd samarbete med världskända märken som Versace, Lanvin och Kenzo, med vilka man tagit fram alltifrån väskor för herr, kepsar och solglasögon till klänningar, hoodies och kostymer. Efter att man lanserat en populär kollektion tillsammans med italienska Marni under våren 2011 fanns många spekulationer om vilket som skulle bli höstens designersamarbete.

För att öka spänningen ytterligare, och troligen locka till sig en ny typ av kunder: modeintresserade, satte det svenska spelbolaget Betsson odds på möjliga samarbetspartners för H&M. Lägst odds av nya partners hade det franska lyxmärket Céline, som gav cirka två gånger insatsen tillbaka.

Kommer Obama att stänga ner Guantánamobasen?

Den amerikanska militärbasen Guantanamo Bay Naval Base, belägen på sydöstra Kuba och som sedan år 2002 används som fängelse för misstänkta terrorister, har varit kritiserad under många år. Omvärlden har riktat hård kritik mot inhumana levnadsvillkor för fångarna, vilket ledde till att Obama sades planera att stänga ner basen. Spelbolag erbjöd ett odds på 3.25 att basen skulle stängas ned och 2.7 på att den skulle finnas kvar.

Trots att Vita Huset lovade att basen skulle stängas ned innan Obama lämnade som president finns fängelset fortfarande kvar.

Kommer nästa James Bond att vara svart?

Vad har Daniel Craig, Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton och David Niven gemensamt utöver att de alla spelat Agent 007?

De är alla vita.

Oddsen för att nästa Bond-skådespelare skulle vara svart är relativt små, men spelbolagen ger ändå bara 5.00 för att det kommer att inträffa.

Hur kommer Julian Assange att lämna Ecuadors ambassad?

Den australiensiske journalisten och programmeraren Julian Assange har varit en minst sagt jagad man de senaste åren. Assange är den mest framstående personen bakom den ideella föreningen Wikileaks, som offentliggjort mängder av hemlighetsstämplade dokument om bland annat korruption, krigsbrott och underrättelsetjänster.

Den jagade 46-åringen blev anklagad för att under ett besök i Sverige 2010 sexuellt ofredat två kvinnor. Efter att Sverige begärt en utlämning för brotten begav sig Assange till Ecuadors ambassad i London där han fick asyl.

Situationen blev minst sagt märklig eftersom Assange inte kunnat ta sig ut från ambassaden sedan dess utav rädsla för att bli arresterad av den brittiska polisen. Spelbolagen snappade upp händelsen och gav odds på hur Assange skulle ta sig från ambassaden. Jet Pack, luftballong, helikopter och tunnel var några av alternativen som spelarna kunde satsa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *