Nysatsning på Tre Kronor

Nysatsning på Tre Kronor

Tre Kronor är i full gång att rusta upp för kommande Channel Cup One i Moskva (15–18 december). Förbundskaptenen Rikard Grönborg har tagit in flera yngre spelare i hopp om att det svenska hockeylandslaget ska få tillbaka sitt rykte som ett starkt lag att räkna med.

I SHL fortsätter säsongen. Ungefär halva tiden har gått och serieledare just nu är Frölunda med ett stort, men inte säkert, försprång framför HV71 och Brynäs. Frölunda kämpar nu för att få ett så pass stort försprång att de tidigt kan säkra sin chans för även detta SM-guldet. Bottenplatsen har varierat mellan Leksand och Rögle, men i den senaste matchen när lagen mötte varandra vann Leksand och kom upp en placering. Men det kan ändras. Nästa match för Leksand är mot självaste Frölunda och enligt oddsen på bet365 är det troligt att de tappar ytterligare poäng och eventuellt sin näst-sistaplacering.

Nya spelare och ny förbundskapten

Tre Kronors självförtroende fick storstryk i början av november. Karjala-cup slutade inte som man hade hoppats och Sverige utklassades. För att det inte ska hända igen har nästan hela truppen bytts ut mot nya, hungriga spelare. Fyra debutanter från SHL kommer att spela i den kommande turneringen Channel One Cup i Moskva. De nya spelarna är Andreas Borgman från HV71, Fredrik Händemark från Malmö, Sebastian Aho från Skellefteå och Oscar Lindblom från Brynäs.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg har ingen lust att se det svenska hockeylaget tappa mer än vad de redan har gjort. Efter bara 6 månader på sitt 3-årskontrakt har han gjort flera ändringar. I maj nästa år väntar VM som samarrangeras av Tyskland och Frankrike. Sverige hamnade i en tuff grupp med både USA och Ryssland och de behöver vara redo till dess. Grönborg är en högt ansedd tränare och han är hett efterfrågad av både NHL och KHL. Men ingen av ligorna lockar honom och i en intervju berättade han att han vill fullfölja sina tre år som förbundskapten. När den tiden är slut får han se sedan vart framtiden bär hän.

SHL inleder den sista halvan

Även om det är en relativt jämn säsong möter några lag mer motstånd än andra. Tabelljumbon Rögle har varit extremt otursamma när det gäller skadade spelare och senast i raden att skadas är Daniel Widing. Widing är ett av lagets tunga namn och att han ådrog sig en potentiell knäskada efter att han krockade med Leksands Jack Connolly är inte bra. Efter förlusten mot Leksand delade Rögletränaren Eldebrink ut hård kritik till sina spelare. Enligt honom behöver de granska sitt spel och de rutinerade spelarna behöver ta sig en funderare på varför de (verkar) ger upp.

Växjö Lakers ligger just nu på en fjärdeplats, men frågan är om de kan behålla den. De säljer nämligen sin stjärnforward Geoff Platt till en ännu okänd KHL-klubb. Varför Växjö väljer att sälja spelaren som har gett laget 15 poäng på 25 matcher, och som signade för klubben så sent som i höstas, är ännu oklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *