Nystart och nya chanser

Nystart och nya chanser

Sommarvärmen verkar inte ha påverkat lagen och samtliga 16 klubbar i Allsvenskan har kommit tillbaka från sommaruppehållet med en ny kämparglöd. Helsingborg ska försöka komma tillbaka efter en vår med endast två segrar och det är med hjälp av den ny-gamle tränaren Henrik ”Henke” Larsson. De regerande mästarna AIK ska inte bara försöka försvara titeln, utan också kvala till Champions League. Förhoppningsvis är alla redo att ge allt under de resterande 17 matchdagarna.

Kampen om förstaplatsen

Malmö FF leder Allsvenskan med 31 poäng. Efter dem kommer AIK med 25 poäng. Därefter är det jämnt med bara någon poängs skillnad hela vägen ned till sjätteplatsen. Enligt betfairs fotbollsodds är det Malmö FF som har bäst odds för att vinna ligan (1.44). Näst bäst odds har Djurgården (7.0) medan fjolårsvinnarna AIK kommer efter med oddsen 8.0. Djurgården ligger i skrivande stund på en tredjeplats i tabellen.

AIK:s tränare, Rikard Norling, sa i en intervju att återupptagningen av serien kan vara lika intensiv som seriepremiären och mycket kan ha hänt i lagen. De två första matcherna efter uppehållet slutade inte som de hade hoppats och de förlorade mot IFK Norrköping med 0-2 och spelade oavgjort med Malmö FF 0-0. Den 9 och 17 juli väntar den första kvalomgången i Champions League mot Ararat-Armenia. Norling är däremot säker på att han har spelarna som krävs för att de ska ta sig vidare. Det är endast Nicolas Stefanelli som inte är spelklar då transferfönstret fortfarande är öppet.

Ny tränare för HiF

Helsingborg började sommaruppehållet med att byta tränare. Bytet var kanske väntat då de endast lyckats vinna två matcher under våren. Per Ola Ljung lyckades ta HiF till Allsvenskan men inte längre. Han fick sparken den 15 juni och den 16 juni blev det officiellt att Henrik ”Henke” Larsson var tillbaka som tränare. Efter Ljungs sorti valde även den assisterande tränaren Christoffer ”Chrisse” Andersson att lämna sin post. Enligt honom var det ett personligt beslut och han önskade klubben all lycka till. Larsson tränade laget fram till 2016 när de åkte ned i Superettan. När degraderingen var ett faktum stormade arga fans Olympiastadion och det var många som trodde att han aldrig skulle komma tillbaka till klubben. Hans kontrakt sträcker sig över resten av säsongen och han har redan gett fans vad de vill ha. HiF vann mot Örebro den 28 juni och lämnade där med kvalplatsen och ligger för närvarande på en trettonde plats.

Bra start

Överlag verkar sommaruppehållet ha gjort samtliga klubbar gott. Falkenberg kom tillbaka och lyckades ta sin andra seger för säsongen genom att besegra Elfsborg. Sirius vann över sjätteplacerade Norrköping och avancerade upp i topp 10. Samtidigt har nya regler införts för att förtydliga vad som gäller vid frispark, straffspark och sammandrabbningar med domare, och det väntas spelas bättre och rättvisare matcher i höst.

Nu är det fokus framåt som gäller för samtliga lag, vare sig det gäller att slåss om guldet, hålla sig kvar i ligan eller om de bästa placeringarna i mitten. För de två bästa lagen väntar spel i Europa och frågan är om de kan fokusera på två ligor samtidigt eller om ett fönster nu öppnas för de jagande lagen.

Inlägget Nystart och nya chanser dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *