SHL 21/22 bjuder på flera nyheter

SHL 21/22 bjuder på flera nyheter

SHL-säsongen hann knappt ta slut innan det var dags att börja tänka på nästa. De första matchdatumen för 21/22 är satta och klubbarna förbereder sig genom att leta efter nya spelare. Inför kommande säsong kommer de även att behöva anpassa sig efter nya regler eftersom SHL har nämligen tagit efter NHL.

Premiärdatumet är spikat

Planeringen inför kommande säsong påbörjades redan innan slutspelet 20/21 var klart. Den första omgången kommer att spelas den 11 september och hela grundserien avslutas den 15 mars 2022. Därefter kommer de kvalificerade lagen att gå vidare till slutspelet. Dessa matchdatum har ännu inte bestämts.

Växjö Lakers kommer att starta som regerande mästare eftersom de vann både grundserien och slutspelet. Det är tredje gången som de tar hem Le Mat-pokalen. Trots det är de enligt bet365 nyheter och bettingtips ishockey inte förhandsfavoriter att vinna 21/22. Bäst odds har Färjestad BK med 4.00. Därefter kommer Lakers med oddset 7.00.

Nytt för kommande säsong är att HV71 har åkt ned till Hockeyallsvenskan medan Timrå IK har tillkommit.

Värvningskalas pågår

Just nu pågår förberedelserna inför kommande säsong. Alla fjorton lag letar efter de perfekta medlemmarna som kan bidra till att de får en bra position i grundserien.

De regerande mästarna har flera luckor att fylla. Efter segern blev det klart att de tappar fem spelare och två ledare. Hittills har de värvat en ny spelare, nämligen finländaren Julius Nättinen. Enligt HockeySverige har forwarden hyllats som en skyttekung. Han fick sitt genombrott i finska Liiga men kommer senast från en säsong i schweiziska Nationalliga A.

Nykomlingarna Timrå visar också att de menar allvar och de har redan presenterat tre nya spelare. Bland annat har de värvat Nolan Zajac, som gjorde 28 poäng för OIK. Joey LaLeggia kommer från Rögle, som slogs i slutspelet med Lakers. Dessutom har de förstärkt backsidan med Oliver Bohm, som nyligen spelade i finska TPS.

Malmö Redhawks har gjort den hittills mest prestigefyllda värvningen. De har valt att hämta NHL-backen Joakim Ryan från Carolina Hurricanes. Han har tidigare spelat i både San José Sharks och Los Angeles Kings.

NHL-regler införs

Hockeyligorna har inte samma regelverk. Detta har skapat en hel del frustration hos spelare som har spelat i olika ligor. För att försöka minska förvirringen kommer SHL och Hockeyallsvenskan från och med i höst att följa några av reglerna som används i NHL.

Enligt Aftonbladet, som har granskat regeländringarna, kommer tränare bland annat att kunna utmana domarnas domslut. Det kallas för ”coach’s challenge”. Om tränaren har rätt ändras domslutet. Om tränaren har fel blir det utvisning i två minuter. Det kommer att bli möjligt att videogranska straffar som döms ut. Dessutom kommer spelare som deltar i slagsmål där båda är delaktiga att utvisas i fem minuter. Därefter börjar spelet igen och det kommer inte att dömas till matchstraff.

Än är det ett tag kvar till dess att hockeysäsongen drar i gång, men det går inte att låta bli att längta. SHL 21/22 väntas bli en minst lika spännande säsong som tidigare upplagor. Med nya regler och nya spelare kan det förhoppningsvis bli den bästa säsongen hittills.

Inlägget SHL 21/22 bjuder på flera nyheter dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *