Slutspelet i Champions League närmar sig

Slutspelet i Champions League närmar sig

Efter en lång vinter är det om några veckor dags för slutspelet i såväl Champions League som Europa League att dra igång. Första matcherna i åttondelsfinalerna i Champions League spelas 13-14 februari och en dag senare, 15 februari, är det dags för första omgången i 16-delsfinalen i Europa League.

Som en liten uppladdning inför detta tänkte vi därför ta en titt på hur oddsen ser ut och även komma med några speltips.

Bra odds på Porto

En av de första matcherna ut i årets Champions League-slutspelet är den mellan schweiziska FC Basel och den engelska storklubben Manchester City. Här är föga förvånande Manchester City storfavorit och seger för engelsmännen ger endast drygt 1.30 hos de flesta spelbolag. För den som tror på skräll ger seger för Basel upp till 10.0 gånger pengarna.

Ett möte som på förhand är betydligt jämnare är det mellan portugisiska FC Porto och engelska FC Liverpool. Bägge lagen är i dagsläget i strålande form. Porto har fyra raka segrar bakom sig i portugisiska ligan och detsamma har Liverpool i Premier League. Dessutom tog laget en tung seger mot överlägsna serieledarna Manchester City hemma på Anfield Road i senaste omgången.

Även om Liverpool är knapp favorit på pappret så måste man höja ett varningens för Porto framför allt eftersom laget spelar hemma på Estádio do Dragão där man är oerhört starka. Hittills har Porto under säsongen endast förlorat en match på hemmaplan och det mot turkiska Besiktas i Champions League-gruppspelet.

Tittar man hos spelbolagen är det bra odds för Porto-seger. Bet365 ger 3.10 för Portoseger, 3.40 för oavgjort och 2.25 för Liverpool. Vill man gardera sig, som är ett bra tips när man sysslar med betting, är spel på 1X ett bra alternativ.

Läge för ukrainsk skräll igen

En annan intressant match som också erbjuder bra odds är den mellan ukrainska Shaktar Donetsk och italienska Roma. Ukrainarna var utan tvekan höstens stora skräll i Champions League och tog sig utan några större problem vidare från grupp F där man slog ut både italienska Napoli och holländska Feyenoord.

Tittar man hos spelbolagen är matchen på förhand jämn. Seger för Shaktar ger runt 2.80 gånger pengarna medan seger för Roma ger runt 2.50 gånger pengarna. Med andra ord bra odds för bägge lagen.

Svensk dark horse

Glädjande är också att vi för första gången på tio år även har ett svenskt lag med i något av de europeiska slutspelen, nämligen Östersunds FK som stod för skräll efter skräll under höstens gruppspel.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd i form av engelska storklubben Arsenal som kommer till Jämtkraft Arena 15 februari. Givetvis är Arsenal storfavoriter över två matcher, men Graham Potters mannar har vält berg förr.

Dessutom kan en februarikväll i Östersund innebära snö och åtskilliga minusgrader och det är ju inte riktigt förhållanden som Arsenals superstjärnor är vana vid. Skulle det bli så ökar förstås Östersunds chanser till skräll betydligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *