Slutspurten i Allsvenskan

Slutspurten i Allsvenskan

Hösten har tagit tag om vårt avlånga land och trots att de internationella fotbollsligorna just har börjat, lider de svenska mot sitt slut. Det finns inte kvar många lag i Allsvenskan som har möjlighet att ta över förstaplatsen och bli svenska mästare. Varje poäng kan nu vara avgörande och det finns inte tid för misstag.

”Spänningen är olidlig” som Peter Harrysson brukade säga, men nu gäller det inte en musiktävling utan fotboll. Även om slutfinalen inte spelas förrän i november börjar det redan nu blir färre och färre lag som har chansen att vinna Allsvenskan. Är man intresserad av fotbollsbetting är det nu hög tid att man tar del av alla odds och tips man kan.

Eventuell seriefinal snart slutsåld

Det ser ut som det kommer att bli seriefinal på Östgötaporten i Norrköping den 16:e oktober. Det är givetvis Norrköping som möter Malmö FF och det finns bara några få biljetter kvar. Malmö FF tog över serieledningen efter vinsten mot Helsingborg IF och leder nu över Norrköping med endast 1 poäng. Men det var inte lagets första stab som spelade i Skånederbyt. Två av deras unga toppspelare fick sitt på bänken. I en match mot Elfsborg, som Malmö vann, fick mittbacken Kari Arnason avbryta i andra halvlek på grund av en ljumskskada och mittfältaren Magnus Wolff Eikrem ådrog sig en fotskada.

Omkastning i tabellen

Fortfarande kan mycket hända och tidigare i veckan dömdes en match om. En match som spelades i augusti.  Det var den 15:e augusti som matchen mellan Jönköping Södra och Östersund fick avbrytas när en 17-årig man stormade planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. Disciplinnämnden antog att mannen var en Jönköpingsupporter och dömde att matchen slutade med vinst till Östersund. Men nu har de ändrat sig och dömt matchen oavgjord. Detta ledde till omkastning i tabellen och Djurgården klev upp på 10:e placering medan Östersund åkte ned på 11:e plats. Östersund har beslutat att de inte kommer överklaga domen men de är ändå besvikna. Ordföranden Daniel Kindberg tycker att det är tråkigt att ingen hålls ansvarig och att säkerheten måste ses över så att samma sak inte händer igen.

Häcken och Falkenberg har gjort flest mål

Som vanligt i slutet av en säsong börjar man göra sammanställningar av hur många mål som gjorts. Och det har gjorts många mål och skott på mål den här säsongen. Häcken och Falkenberg ligger tätt efter varandra med 79 respektive 80 gjorda mål. Kalmar FF är det lag som har gjort flest distansskott och de har även flest duktiga distansskyttar. 201 distansskott har de lyckats fyra av, men bara för att man gör flest distansskott betyder det inte att man är bäst på det. På 357 avslut har endast 1 mål gjorts.

Totalt har det gjorts 568 mål varav 35 har varit straffar. Sammanlagt 206 spelare har gjort mål och Vidar Kjartansson, anfallare för Malmö FF, leder skytteligan med 14 mål.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *