Speltips: Allsvenska favoriter 2020

Speltips: Allsvenska favoriter 2020

Försäsongen har dragit igång inom svensk fotboll. Det innebär att klubbarna har börjat att träna tillsammans efter ett långt och välbehövligt vinteruppehåll. Allsvenskan drar igång igen den 4 april och flera klubbar har åkt iväg på sina traditionella träningsläger i varmare länder som Portugal och Spanien.

Redan nu pratas det om vilka lag som kommer att slåss i toppen. Tre av de sexton lagen sticker ut och de har redan uppmärksammats för sitt förberedande arbete för att försöka ta guld (igen).

AIK

AIK var regerande mästare förra säsongen och de försökte in i det sista att knipa förstaplatsen. Enligt en artikel med tips inför betting på allsvenskan sa tränaren Rikard Norling att de inte var borträknade när det var två matcher kvar. Däremot slutade säsongen med en fjärdeplats. Inför den här säsongen har Norling börjat att använda ett nytt spelsystem. Istället för att som tidigare spela 3-5-2 följde de systemet 3-4-3 i sin första träningsmatch mot IF Karlstad. AIK vann med 2-1. Laget strävar efter att bli mer offensivt och det märks att tränaren vill testa nya spelstilar för att hitta den som kan ta dem till ett nytt SM-guld.

Klubben har även plockat in nya spelare. Målvakten Jakob Haugaard har värvats som ersättare till Oscar Linnér, som gick till Arminia Bielefeld. De har lånat Jasir Asani från albanska FK Partizani. Han kommer att spela för klubben fram till juni 2020 och om han trivs, och gör bra ifrån sig, kan det att bli en fullständig övergång. I matchen mot IF Karlstad stod han för ett av de två målen.

Djurgården

Det var inte många som trodde att Djurgården skulle vinna Allsvenskan förra året. Med en helt ny tränarledning var förhoppningarna från klubbledningen att de skulle ta sig in på topp fem. Enligt tränaren Kim Bergstrand ska de ta med sig känslan och spelet från 2019 och bygga vidare på det inför seriestarten. De kommer samtidigt att behöva fokusera på internationellt spel, eftersom de med sin serieseger kommer att kvala till Champions League.

Det vilar alltid lite extra press på laget som är regerande mästare och för att försöka möta den vill de höja sin intensitetsnivå.

Malmö FF

Blåvitt har skaffat sig en helt ny tränarledning för att ta sig tillbaka till toppen. Det var två år sedan de vann SM-guld och de vill påbörja arbetet för att lägga till en tredje stjärna på lagstället. Hittills bär de två stjärnor, eftersom de har blivit ligamästare tjugo gånger. För att lyckas med detta har de tagit in Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare. Daniel Bäckström och Remy Reijnierse blev assisterande tränare. Bäckström var assisterande tränare i Örebro innan Malmö köpte ut honom. Hans uppgift kommer vara att lyfta fram ny talang i A-laget.

Under försäsongen kommer Malmö FF att spela fler matcher än sina konkurrenter. De har tagit sig vidare till sextondelsfinalerna i Europa League. Om de går vidare kommer våren att ha ett hektiskt matchschema. Oddset att Malmö FF vinner Europa League är 251.00

Det är dessa tre lag som tros slåss om titeln i år. Alla har tidigare erfarenhet av att vinna, men de ska inte underskatta de andra lagen som också hungrar efter seger.

Inlägget Speltips: Allsvenska favoriter 2020 dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *