Träningsmatcher och allsvensk premiär på ingång? – utan publik

Träningsmatcher och allsvensk premiär på ingång? – utan publik

Förbudet mot seniormatcher inom fotbollen kommer troligtvis lyftas inom kort. Det skulle i sin tur kunna innebära tävlingspremiär i juni – men utan publik.

Aftonbladet avslöjar att ett tillstånd för träningsmatcher inför en eventuell allsvensk premiär den 1 juni – endast är någon vecka bort. Målsättningen är att också Superettan ska komma igång ungefär samtidigt.

Aftonbladet har pratat med Sverker Nilsson, läkare hos Falkenbergs FF och är en av ett större team lagläkare som ska ta fram en mall hur allt ska fungera på ett säkert sätt när det är dags för fotbollen att starta upp igen. Han meddelar att de har haft ett möte med Folkhälsomyndigheten och att de vet om deras tankar.

“Det kommer spelas träningsmatcher innan Svenska Cupen börjar. Sedan om de första kommer om en vecka eller två, det får vi se. Jag gissar att vi spelar träningsmatcher i mitten av maj senast”, säger han till Aftonbladet.

Sverker Nilsson berättar vidare att “Åskådare inte är rimligt inom en överskådlig framtid”. Med det menar han att ingen vet när publik kan få återkomma till arenorna.

Sverker berättar också för Aftonbladet att “Det inte blir några handskakningar mellan spelare och funktionärer och övriga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten måste följas”.

Om detta scenario blir verklighet, alltså med tävlingspremiär den 1 juni utan publik, då kommer även en del frågetecken (?) att dyka upp. Ett av frågetecknen är hur länge klubbarna kommer klara av att spela inför tomma läktare utan att hamna i likviditetsproblem? Många av de ekonomiskt svaga föreningarna kommer nog hamnai trubbel relativt fort skulle jag tror.

Inlägget Träningsmatcher och allsvensk premiär på ingång? – utan publik dök först upp på Bettips.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *