Dörren till Manchester United är inte stängd för Ibra

Dörren till Manchester United är inte stängd för Ibra

Hela världen höll andan när Zlatan ”Ibra” Ibrahimovic blev liggandes med händerna ovanför knät i Europa League-matchen mellan hans dåvarande klubb Manchester United och belgiska Anderlecht. Strax därefter bekräftades vad alla erfarna fotbollsspelare redan visste: stjärnan hade dragit av korsbandet, vilket innebar en rehabilitering på 8–10 månader.

I juni löpte svenskens årskontrakt med det brittiska laget ut och han har nu varit klubblös i över en månad. Under den här tiden har han fokuserat på att träna upp knät och tagit semester i Stockholm. Men även om han inte kommer att vara tillbaka på planen förrän tidigast i januari nästa år råder det stora diskussioner om vilket lag han kommer att tillhöra. Kommer han att gå tillbaka till Frankrike eller kanske Italien? Kommer han att stanna i England? Manchester United har nämligen inte uteslutit att Zlatan kan komma tillbaka.

José Mourinho fortfarande inte nöjd med uppställningen

Manchester United portugisiske tränare José Mourinho är ett stort fan av Zlatan och han har ända sedan spelarkontraktet gick ut hintat om att Zlatan inte är borta från laget. Inför kommande säsong hoppas man att avancera i Premier League, efter att man förra säsongen presterade svagt med lagets mått mätt. Enligt Mr Green är oddsen för att Manchester United vinner ligan nästa år 4,30. Lägst odds har Manchester City med 2,80.

Under försäsongen har Mourinho värvat spelare, men är fortfarande inte helt nöjd med uppställningen. Enligt honom saknas både en mittfältare och en anfallare, trots att man under sommaren har köpt in både Romelu Lukaku från Everton och Victor Nilsson Lindelöf från Benefica. Målet för kommande säsong är att både vinna ligan och skytteligan. Det vilade stora förhoppningar på att Zlatan skulle lyckats vinna skytteligan när han spelade. Istället blev det Tottenhams Harry Kane som vann för andra året i rad, och oddsen för vem som vinner skytteligan 17/18 pekar återigen på Kane. En Manchester United-spelare har inte blivit skyttekung sedan Cristiano Ronaldo 07/08 och Dimitar Berbatov, som delade på titeln med Manchester Citys Carlos Tévez, 10/11.

Manchester United inleder ligan den 13 augusti mot West Ham på Old Trafford.

Inte alla som älskar stjärnan

Trots att många har charmats av svensken, fans som spelare, är det inte alla som gillar stjärnan. Det är ingen hemlighet att han och Rio Mavuba rök ihop när båda spelade i den franska ligan, Zlatan i PSG och Rio för Lille. Mavuba värvades under juli månad av Sparta Prag och klubben kommenterade spydigt på sociala medier att de nu inte kommer att värva Zlatan.

Däremot är kritik aldrig något som har bekommit den före detta MFF-spelaren och hyllningarna är många. Under Manchester Uniteds försäsongsturné i USA hyllades han av vännen och den tidigare kollegan Paul Pogba. Fransmannen hyllade svensken som en stor ledare och en person som han har lärt sig väldigt mycket av. Även han spädde på ryktena om att Zlatan inte kommer att lämna England genom att säga att Zlatan fortfarande är kvar i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *