Oförglömlig magi!

Oförglömlig magi!

Vilken underbar match vi bjöds på i förra veckan när Barcelona hämtade upp ett till synes omöjligt utgångsläge mot Paris SG. Efter att ha förlorat med hela 4-0 borta så var det inte mycket som talade för att Messi, Neymar, Iniesta och grabbarna skulle lyckas vända på detta hemma i returmötet på Camp Nou. Med bara minuter kvar av matchen stod det 3-1 till Barcelona, och i detta läget behövde laget göra ytterligare 3 mål för att gå vidare.

Helt otroligt nog lyckades man med detta och vann matchen med 6-1 och gick vidare till kvartsfinal i Champions League med 6-5 totalt i en match som redan gått till idrottshistorien. Och det är ju inte första gången vi har sett sådana fenomenala, i det närmaste omöjliga upphämtningar.

Ni minns kanske Tre Kronors magiska upphämtning mot Finland i VM 2003 när Finland hade hela 5-1 mot Sverige, men Tre Kronor kom tillbaka och vann med 6-5. Dessutom skedde denna bragd i Helsingfors! Eller vem kan glömma Manchester United’s båda mål i slutminuterna av Champions League finalen 1999 i Barcelona mot tyska Bayern München? Klassisk idrottshistoria och det är ju detta som gör idrott så oförutsägbart och spännande. Det är aldrig över förrän det är över!

Man måste ju som bekant vara med i matchen

Men för att det otroliga ska inträffa så måste man ju vara med i matchen, oavsett om du deltar på planen, eller med en spelkupong i handen. Det osannolika inträffar ju som bekant med jämna mellanrum, oavsett om vi nu pratar måltipset, oddset, triss eller lotto!

Man behöver inte heller spela så mycket, det kan räcka med en liten insats för att vinna stort. Du kan till exempel vinna en hel drös med pengar på denna populära och fotbollsinspirerande skraplott, Allskrapet. Skjuter du hem 400,000 kronor? Skraplotten kostar dessutom bara 15 kronor.

Underdogen eller favoriten?

David kan fälla Goliat, det har vi sett flera gånger. Visst önskar man att man hade suttit med en slant på Leicester som vinnare av fjolårets Premier League, det betalade inledningsvis runt 5000 gånger pengarna, vilket innebär att om du hade du satsat 20 kronor hade du fått 100,000 kronor tillbaka. Eller kanske en slant på Grekland som vinnare av EM 2004? Det var det nog inte så många som trodde på heller!

Det är inte alltid de finansiellt starkaste lagen eller laget med det på pappret starkaste uppställningen som vinner, ofta handlar det lika mycket eller till och med mer om lagsammanhållning, och en klar spelidé!

Så vad kan vi lära oss om alla fenomenala idrottsklassiker och osannolika upphämtningar? Ge aldrig upp, fortsätt kämpa och tro på det du gör även om du har oddsen emot dig. Detta gäller givetvis rent allmänt i livet och likväl när du idrottar, eller satsar pengar online i hopp om att kamma hem storvinsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *